Ramen tinten / blinderen in Oldenzaal en omstreken

Daarvoor ga je natuurlijk naar De Tintfabriek in Oldenzaal!


Hier vind je alle informatie over het tinten of blinderen van autoruiten. Lees meer over de de voordelen van tintfolie op autoruiten , de soorten tintfolies voor ramen en hoe het wordt aangebracht. Mocht je nog vragen hebben over tinten of blinderen dan kun je altijd contact met ons opnemen!


Tinten of blinderen van autoramen

Het tinten van auto ruiten of ramen wordt ook wel blinderen genoemd. Veel auto's worden in de fabriek al getint, dit houdt in dat er een coating over de autoruit word gespoten. Echter zijn gespoten ruiten niet warmtewerend en brengen geen extra veiligheid met zich mee. Daarom kiezen veel mensen ervoor toch nog de ramen te laten tinten van de auto. Zit je er over te denken om de autoruiten na aankoop nog te laten coaten? Dan kun je sowieso beter kiezen voor tinten met folie. Dit heeft ermee te maken dat na fabricage de ruiten eerst ui de auto worden gesneden en daarna worden gecoat. Wat bereik je hier mee? Enkel een gevoel van meer privacy. Kies dus voor het tinten / blinderen met warmtewerende folie! Hiermee heb je mee warmtewering, is het veiliger wanneer je onverhoopt in een ongeluk terecht komt etc. Bijkomend voordeel, folie kan je altijd weer verwijderen!

Voordelen van autoramen tinten met tintfolie

- Warmtewering

- Veiligheid bij het knappen van het raam

- Meer privacy

- Beschermd het raam

- Tintfolie kan verwijderd worden

parallax background

Bekend met het tinten van autoruiten?


Bekijk hier onze tintpakketten - voor elk voertuig!


Welke tintfolie voor mijn autoruiten

Verschillende tint folies op een rijWelke autoruiten mag ik tinten / blinderen?

We leren je hier alles over de regels en 'De B-stijl'


Allereerst leggen we uit wat er wordt bedoeld met de B-stijl. De B-stijl wordt in het tinten / blinderen vaak gebruikt, maar veel mensen zijn hier niet bekend mee. Met de autoruiten achter de B-stijl wordt bedoeld alle ruiten ACHTER het voorportier. Je mag alle ramen vanaf de B-stijl tinten in elke tint die je wenst. Het 'probleem' zit hem in voor de B-stijl, de voorportier ramen dus en de voorruit. De ramen van de voorportieren mag je wel laten plakken maar deze moeten 55% licht doorlaten.

Andere 'stijlen'


Buitenom de B-stijl is er ook nog de A-stijl en de C-stijl en de D-stijl. De A-stijl van de auto loopt tussen de voorruit en het voorste portier. De C-stijl van de auto is een lastigere, deze heeft te maken met het model van de auto. In principe C-stijl is de stijl van het dak tussen het achterportier en de achterruit (of achterste zijruit).De D-stijl is de stijl die alleen voorkomt bij een stationwagen, SUV of MPV en loopt tussen de achterste zijruit naar de achterruit.

Rijksoverheid regels over het tinten / blinderen van autoruiten


De politie gebruikt tijdens controles een apparaat dat de hoeveelheid licht die de autoruit doorlaat meet. Is de gemeten lichtdoorlatendheid te laag, dan:
- kunt u een boete krijgen;
- kan de politie uw kentekenbewijs deel I (A) invorderen. U mag dan niet meer in uw auto rijden.
Lees hier meer over de wetgeving betreft autoruiten tinten met folie